diary, journal, pen-614149.jpg

Online afspraken: hoe beginnen ? Top 3 systemen

Klanten zelf hun afspraken laten boeken via uw website, om tijd te besparen? In deze blog overlopen we de verschillende mogelijkheden.

Wat is een online afspraak/agenda systeem

Een online agenda is een handig systeem waarop klanten zelf hun afspraken op kunnen inboeken, verzetten of annuleren. Dit allemaal zonder dat hier een personeelslid aan te pas komt. Het kan een bedrijf dus enorm wat tijd besparen, als voordien afspraken telefonisch werden ingepland. Bovendien komt zo’n systeem ook met een digitale agenda, wat betekent dat je er overal aankan en er een veilige back-up van bestaat.

Voordelen
  • Klanten/patiënten kunnen zelf afspraken inboeken, verzetten of annuleren.
  • Bespaar tot wel 90 seconden per online ingeplande afspraak (makkelijk één uur per dag bespaard).
  • Raadpleeg uw agenda overal waar je maar bent.
  • Veilige back-up van al je afspraken.
Hoe begin je eraan?

Voor een online agenda kiezen kan een overweldigend proces zijn. Er zijn namelijk velen software bedrijven die gelijkaardige oplossingen aanbieden, wat het kiezen van een passend systeem er niet makkelijk op maakt. In deze blog lichten we de verschillende factoren toe, waarmee rekening moet worden gehouden.

1. Moet het integreerbaar zijn op uw website?

Indien u al een website heeft kan het interessant zijn deze online afspraken planner te laten integreren. Zo blijven uw bezoekers op uw site en verhoogt de kans op een geboekte afspraak. Bovendien oogt dit ook professioneler, dan eerst te worden omgeleid naar een andere website om vervolgens daar een afspraak te boeken.

Als uw website op een content management system (CMS) zoals WordPress draait, bestaat de technische mogelijkheid om dit makkelijk zelf te integreren of door een consultant. Indien, dit niet het geval is zal u moeten kijken naar een software verkoper die ook integratie aanbiedt.

2. Over welke functionaliteiten moet uw agenda beschikken?

Naargelang welke service u uitvoert en de manier waarop, gelden er andere regels. Deze regels moeten overeenkomen met de functionaliteiten van uw online agenda voor een vlotte werking. De makkelijkste manier om hier zeker van te zijn, is om voor een oplossing te kiezen passend bij uw beroep. Bijvoorbeeld, een specifiek online afspraken planner ontworpen voor artsen (Doctena), of kapsalons (Treatwell). Nadelen hiervan zijn dat dit vaak veel duurder is dan een algemene oplossing, en vaak niet integreerbaar is op uw website.

3. In welke mate heeft u support nodig?

Geraakt uw bedrijf over het algemeen nog niet goed uit te voeten met technologie, dan kan een helpdesk service handig zijn bij uw online agenda. In het geval dat er iets misloopt, kan deze geraadpleegd worden en het probleem oplossen. Uiteraard, kan u hierdoor een hogere prijs verwachten die maandelijks of jaarlijks moet worden betaald.

Conclusie: afweging tussen oplossing op maat en prijs

Is uw bedrijf vertrouwd met technologie, en flexibel in zijn processen? Dan is een algemene software oplossing het meest voordelig. Is dit echter niet het geval, dan kan er gezocht worden naar een oplossing op maat. Hou er rekening mee dat deze hogere kosten met zich meebrengen.

Top 3: online afspraken planners

Om u wat werk te besparen, hebben wij bij De Web Bar voor u de beste systemen al uitgezocht en gesorteerd per sector.

Algemeen
1. Bookly (WordPress plugin)

Bookly heeft enorm veel functionaliteiten, waardoor je het makkelijk naar je eigen wil kan instellen.

Bookly bezoeken

2. BookingPress (WordPress plugin)

BookingPress, is een heel simpele online agenda met alle basis functionaliteiten. Simpele bedrijven kunnen hiermee zelfs aan de slag zonder kosten te hoeven maken.

BookingPress bezoeken

3. Reservio

Reservio, biedt velen sector templates wat configuratie makkelijk maakt. Bovendien valt het ook makkelijk te integreren op bestaande websites.

Reservio bezoeken

Geneeskunde
1. Doctena

Bij Doctena zijn er veel artsen aangesloten van verschillende specialiteiten. Een oplossing op maat, maar niet goedkoop. Integreerbaar op bestaande websites

Doctena bezoeken

2. Afspraken.be

Afspraken.be is een oplossing voornamelijk gefocust op huisartsen, maar blijft een goede oplossing.

Afspraken.be bezoeken

3. Appoint

Appoint biedt een uitgebreide oplossing aan voor medici. Handig, voor grotere praktijken, met meer noden.

Appoint bezoeken

Kapsalons, wellness & beauty
1. Treatwell

Treatwell wordt door de meeste kappers en beauty salons gebruikt, en is daarom een populaire keuze. Klanten weten hoe ze hier mee een afspraken kunnen boeken.

Treatwell bezoeken

2. Salonized

Salonized is minder populair, maar kan functionaliteiten hebben die andere online agenda’s niet aanbieden voor kapsalons.

Salonized bezoeken

3. Mijnsalon

Mijnsalon is een kleine speler, maar lokaal ontwikkeld. Dit kan communicatie makkelijker en toegankelijker maken dan bij de grote spelers.

Mijnsalon bezoeken

Geen tijd om zelf een online agenda te installeren?

Laat ons deze last van jouw bedrijf overnemen, en doe beroep op onze expertise.
Contacteer ons op: info@dewebbar.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *