wordpress, blogging, blogger-265132.jpg

Wat is een CMS systeem? Welke moet je kiezen?

Het kiezen van het juiste Content Management Systeem (CMS) is natuurlijk één van de belangrijkste keuzes die je maar kunt maken voor jouw bedrijf. Een CMS systeem kan het beheer van je website namelijk een stuk makkelijker maken. Maar waar moet je dan op letten bij het kiezen van een CMS systeem vraag je je af?

Wat is een CMS?

Een content-beheersysteem of content managementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (content management). (Wikipedia)

Hoe kies je een CMS? 5 factoren

Een goede CMS kiezen voor jouw bedrijf is heel belangrijk, aangezien hier voor een lange tijd een groot deel van uw bedrijf op zal draaien. Daarom stellen wij 5 factoren voor, om deze keuze makkelijker te maken.

Gebruiksgemak: Een CMS moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor mensen zonder al te veel technische kennis. Zoek daarom altijd naar een CMS systeem met een gebruiksvriendelijke interface. Hoe gemakkelijker het te gebruiken is, hoe minder tijd je kwijt bent om het onder de knie te krijgen.

Personalisering: Ook moet je CMS systeem kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke eisen en behoeften. Dit betekent dat je nieuwe functies en functionaliteit kunt toevoegen naarmate je website of inhoud groeit. Let daarom altijd op de mogelijkheden tot personalisering voordat je zomaar een keuze maakt.

Schaalbaarheid: Een CMS moet kunnen meegroeien met jouw bedrijf of organisatie. Als je website of inhoud groeit, zal je moeten beschikken over een CMS systeem dat het internetverkeer zo goed mogelijk aankan. Wij raden aan om te kiezen voor een CMS systeem dat grote hoeveelheden content aankan, zonder vast te lopen.

Beveiliging: Je nieuwe CMS systeem moet veilig zijn en je website of inhoud kunnen beschermen tegen cyberdreigingen. Hier moet je denken aan sterke authenticatie- en autorisatieprocessen, maar ook aan bijgewerkte beveiligingsfuncties. Alleen met en veilige en betrouwbare CMS systeem weet je zeker dat jouw persoonlijke informatie geen gevaar loopt.

Kosten: Tot slot moet je de kosten voor het CMS systeem goed in ogenschouw nemen. Hoewel er veel gratis en open-source CMS opties te vinden zijn kan je bij deze keuzes te maken krijgen met verborgen kosten zoals hosting of ontwikkelingskosten. Betalen voor een CMS is uiteraard wel een goede investering als het de functies en functionaliteit biedt die je nodig hebt voor jouw bedrijf of organisatie.

Voorbeelden van CMS systemen (Top 3)
1. WordPress

WordPress.org is onze eerste keuze als beste CMS systeem. Het is ’s werelds meest populaire CMS, omdat het draait op ongeveer 43% van alle websites op het internet. Goed voor 810 miljoen websites.

Het is belangrijk om WordPress.org niet te verwarren met WordPress.com. WordPress.org is een gratis open source CMS dat oorspronkelijk is ontworpen voor bloggen, maar nu wordt gebruikt door allerlei websites / online winkels. WordPress.com is een commercieel blog hosting platform, die al technische installaties voor jou doet.

2. Hubspot CMS

HubSpot CMS Hub is een content management systeem dat speciaal is ontworpen voor marketeers en bedrijfseigenaren.

Omdat het is gebouwd bovenop het CRM platform van HubSpot dat allerlei marketing automation, sales, service en operations tools bevat, is CMS Hub een ideale oplossing voor zowel groeiende bedrijven als grote ondernemingen die op zoek zijn naar een alles-in-één systeem om hun website te beheren.

3. Joomla

Joomla is voornamelijk populair bij grote bedrijven, en mensen met een technische achtergrond.

Joomla heeft meer out-of-the-box mogelijkheden dan de meeste open-source CMS systemen. Met de ingebouwde functionaliteit kunt u honderden gebruikers beheren, pagina’s bouwen in meerdere talen en aangepaste posttypes maken die verschillende sjablonen of thema’s gebruiken. U kunt ook veel van de instellingen van uw site configureren om uw artikelen, banners, menu’s, media, redirects en SEO-instellingen aan te passen.

CMS installatie overlaten aan professionals?

Het kiezen van een CMS is slechts het begin, daarna moet je het nog geïnstalleerd krijgen op het web. Daarom kan het handig zijn om beroep te doen op expertise van professionals. Die nemen deze zorg helemaal van jou over, en zorgen ervoor dat jouw CMS kant-en-klaar staat.

Contacteer ons op info@dewebbar.com voor meer informatie over het installeren van een CMS voor uw bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *